Η ιστορία της Κυπριακής Σημαίας

Related image

Η σημαία της Κύπρου καθιερώθηκε το 1960 με την ανεξαρτησία του νήσιου από τους Βρετανούς. Προέκυψε από διεθνή διαγωνισμό. Προϋποθέσεις ήταν στη σημαία να μην εικονίζεται σταυρός ή ημισέληνος, και να μην περιέχονται το μπλε και το κόκκινο χρώμα, σύμβολα και τα δυο της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Στη σημαία προβάλλεται η Κύπρος με πορτοκαλί χρώμα σε άσπρο φόντο. Κάτω από την Κύπρο δύο πράσινα κλαδιά ελιάς, ενωμένα στις άκρες που συμβολίζουν την ειρήνη μεταξύ όλων των Κυπρίων. Το χρώμα της Κύπρου στη σημαία συμβολίζει τον άλλοτε άφθονο χαλκό που υπήρχε στο νησί. Ακόμη το λευκό φόντο συμβολίζει την ειρήνη και την ελευθερία. Το σχέδιο που κέρδισε στο διαγωνισμό ήταν του Τουρκοκύπριου ζωγράφου Ισμέτ Γκιουνέι και επιλέχθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριο Γ΄ και τον αντιπρόεδρο Φαζίλ Κιουτσούκ (Fazil Küçük). Επίσης, σύμφωνα με αρχεία του φόρεϊν όφις, το σχέδιο της σημαίας είχε δημιουργηθεί εξ αρχής από τους Βρετανούς. Η Κύπρος είναι η μοναδική πλήρως αναγνωρισμένη χώρα που απεικονίζει το χάρτη της στη σημαία της (ο χάρτης της χώρας απεικονίζεται και στη σημαία του μερικώς αναγνωρισμένου Κοσσυφοπεδίου).
Στη νήσι φέρονταν η σημαία του Βασιλείου της Κύπρου κατά το 15ο αιώνα. Η βρετανική αποικιακή σημαία χρησιμοποιήθηκε το διάστημα 1881–1922 και 1922–1960.

Η σωστές κατασκευαστικές προδιαγραφές προνοούν ότι η αναλογία πρέπει να είναι 3:2 . To χάλκινο χρώμα του χάρτη είναι το Pantone 1385 και το πράσινο χρώμα του κλαδιού ελιάς με τους καρπούς το Pantone 574

Στην εταιρεία μας θα βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία από εθνικές σημαίες σε στοκ κατασκευασμένες σύμφωνα με τις αναλογίες και τα χρώματα που προνοεί το σύνταγμα κάθε χώρας. Δείτε την συλλογή μας εδώ 

Επίσης μπορούμε να κατασκευάσουμε σημαίες με το δικό σας λογότυπο καθώς και λάβαρα παρελάσεων 


Επικοινωνήστε μαζί μας
Τηλ: 25724033
Φαξ: 25750246
Βρείτε μας στον χάρτη εδω

Hercules Logo



Πηγες: Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Wikipedia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

5 Δώρα για Μεσιτικά Γραφεία

Υπηρεσία ''Working From Home Gifts''

5 ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ